A céges kultúra erősítése a karácsonyi ajándékok által

céges megállapodás

Rohamosan közelegnek az ünnepek, a karácsony, ezzel együtt itt lenne az ideje beszerezni az első meglepetéseket. A legtöbb cég szervez év végi karácsonyi partit, vacsorát, ami mellé ajándékot ad a dolgozói számára. Bár a mostani helyzetben egy kissé nehéz dolguk van, hiszen az infláció ezeknek az apróságoknak az árára is hatással van. Ez viszont nem azt jelenti, hogy egy logózott céges ajándék, egy boros kiegészítő ne lenne jó megoldás.

Ebben a cikkben eláruljuk azt, hogyan erősíti a céges kultúrát a karácsonyi buli és az ajándékok.

Nem az érték a fontos!

Lehet azt gondolni, hogy itt sem árt minőségi meglepetést adni, de annak a valaminek nem kell se drágának, se értékesnek lennie. Itt a tény a fontos, hogy gondoltunk a kollégákra, akik egész évben azon dolgoztak, hogy a vállalat sikeres legyen. Emellett meghálálhatjuk az üzleti partnereinknek az egész éves bizalmat. Érdemes olyan kelléket adni a számukra, amelynek hasznát tudják venni, lehet ez egy logózott boros kiegészítő, egy konyhai eszköz, vagy éppen egy koktél szett egyaránt.

Karácsonyi összejövetelek

Egy nemzetközi cég esetében előfordulhat az is, hogy a dolgozók más országban, más kontinensen élnek. Ezeknek az embereknek – bármennyire is nem hajlandóak bevallani -, hiányoznak a közös reggelik, ebédek, munkavacsorák, az együttlétek és a beszélgetések. Egy karácsonyi buli összehozhatja a társaságot, csapatépítő tréningként szolgálhat, ami nagyban növelheti egy alkalmazott megbecsültség érzését.

Ezeken a partikon átadhatjuk a meglepetéseket, az ajándékcsomagokat, miközben beszélgetünk, eszünk és hallgatjuk az előadásokat – amennyiben vannak. Az ajándékozás javítani tudja a céggel való kapcsolatot, azt sugallja, hogy megbecsülik a dolgozót, hogy számítanak rá a későbbiekben.

Üzleti kapcsolatok erősítése

A karácsony sosem csak a munkavállalókról szól, hanem bizony az üzleti partnerekről, így róluk sem feledkezhetünk meg. Mindenképpen idejében gondolkodjunk arról, hogy milyen apróságot küldünk az ügyfelek és együttműködők számára. Az ajándékozás egy hosszú távú kapcsolat kialakításának, valamint ápolásának egy remek módja, amely megmutatja, hogy a cégvezető értékeli az üzleti partnerséget, hálás azért, hogy együtt dolgozhat a másikkal.

Ilyenkor jönnek nagyon jól a már említett logózott termékek, amelyek egyedi meglepetésként szolgálnak a társak számára. A céges ajándékok, főleg az ünnepi alkalmakkor, segítenek abban, hogy a cégvezető egy pozitív, összetartó és elismerő légkört alakítson ki.

Emellett remek megoldás a márkaimázs és az elkötelezettség javítására. Ezáltal elmondható, hogy a karácsonyi ajándék nem egy szimpla tradíció, hanem egy kiváló eszköz, amivel a tulajdonos vagy vezető köszönetet mondhat a dolgozók és a partnerek számára.

Array