Ha már próbálkoztál buggyantott tojás készítéssel, valószínű veled is előfordult, hogy nem maradt egyben, hanem tojás darabok úszkáltak a víz felszínén, mintha tojáslevest akartál volna készíteni. Van egy jó hírem! Ha követed az itt leírt tippeket, akkor soha többé nem lesz részed ilyen élményben, és garantáltan sikerülni fog a buggyantott tojás.
5 tipp a tökéletes buggyantott tojáshoz
1.Nagyon fontos, hogy mindig friss tojást használj, ha buggyantott tojást akarsz készíteni.
2. A buggyantott tojás főzésének egyik titka, hogy nem szabad főzni! Ha forrásban lévő lobogó vízbe rakod a tojást, akkor nem fog egyben maradni. A tojást akkor szabad csak a vízbe tenni, ha az már csak éppen hogy gyöngyözik.
3. A tojást először rakd egy tálkába, és a tálkából öntsd a vízbe.
4. A buggyantott tojást pontosan 3 percig kell főzni, pontosabban a forró, de nem lobogó vízben tartani.
5. Ha elkészült a tojás, jól csepegtesd le, és szárítsd meg egy papírtörlő segítségével, hogy ne áztassa el az ételt, amivel felszolgálod.
Buggyantott tojás készítése lépésről lépésre
1.Forralj vizet egy lábosban.
2. A tojást törd fel, és öntsd egy tálkába.
3. Ha felforrt a víz, zárd el alatta a gázt.
4. Ha már nem lobog a víz, öntsd bele a tojást a tálkából.
5. Főzd pontosan 3 percig.
6. Egy szűrőlapát segítségével vedd ki a vízből.