Tejszínhab befőttesüvegben

tejszínhab befőttesüvegben

Nincs is jobb az igazi, krémes tejszínhabnál, ami még egy nem túl jól sikerült desszertet is fel tud dobni. Sokan nem szeretnek otthon tejszínhabot készíteni, mert van hogy nem sikerül, vagy a robotgép szétfröcsköli a tejszínt a konyhában. De van egy roppant egyszerű módszer, amivel bárki könnyedén készíthet tejszínhabot, és attól sem kell félni, hogy a tejszín szétfröcskölődik. Mindössze egy befőttesüvegre van csak szükség!

Tejszínhab készítés befőttesüvegben

Nem csalás, nem ámítás, valóban lehet befőttesüvegben tejszínhabot készíteni, csak az alábbi lépéseket kell követni.

1.Vásárolj jó minőségű tejszínt! Minimum 30 %-os zsírtartalommal rendelkező tejszínre van szükség, amit habtejszín néven szoktak árulni. A főzőtejszínt felejtsd el, és ne csak a tejszínhab készítésnél, hanem úgy általában, az csak felvízezett tejszín, azért kisebb a zsírtartalma.

2. Hűtsd be a tejszínt, legalább egy napig legyen a hűtőben.

3. Hűtsd be a befőttes üveget, tedd a fagyasztóba pár órára.

4.Öntsd a behűtött tejszínt a hideg befőttes üvegbe.

5. Ha ízesíteni szeretnéd a tejszínhabot, akkor adhatsz hozzá porcukrot, és vanília kivonatot.

6. Csavard rá a befőttes üvegre a tetejét.

7. Kezdd el rázogatni az üveget, mint ahogy a bár mixerek szokták rázni a koktélokat. Kb. 3 perc rázás után kész is az isteni finom tejszínhab! Jó étvágyat hozzá!

Az alábbi videóban is meg tudod nézni