Mire jó egy feliratozógép?

feliratozógép

Ellentétben a közhiedelemmel, a címkézés nemcsak a gyártott termékekre korlátozódik. A címkézőgép számos más célra is használható, és érdemes is ezt megtenni, hiszen sokkal rendezettebbé teheti az életünket. Azonban, nagyon fontos a megfelelő berendezés kiválasztása.

Ha folyamatosan több terméket kell címkézni, akkor más típusú gépre van szükség, mint amikor csak néha van néhány dolog, amit fel kell címkézni. Ebben a cikkben részletesebben is megismerheted, mely szempontokat érdemes figyelembe venni a megfelelő gép kiválasztásakor.

Milyen helyzetekben érdemes feliratozógépet venned?

A feliratozógép vásárlása számos helyzetben előnyös lehet. Például, ha vállalkozást vezetsz, és rendszeresen címkézned kell termékeket, akkor egy feliratozógép jelentősen megkönnyítheti a munkádat. Azonban nem csak ebben az esetben érdemes fontolóra venni a beszerzését, mert a hétköznapokban is hasznos lehet.

Előfordulhat, hogy időnként nehezen találod meg a keresett dolgokat a házban vagy az irodában. Ebben az esetben egy feliratozógép segíthet, amivel bármilyen tárolóegységet meg tudsz jelölni, és ráírni, hogy mi található benne. Akár fiókról vagy egyéb tárolóeszközről (például szerszámosláda) a címkék bármilyen felületen megragadnak ami száraz, ezáltal bárhol fel tudod őket használni. A konyhában is remekül használhatod például fűszeres dobozokra, vagy befőttes üvegekre a spejzben.

Milyen szempontok szerint érdemes választanod?

Ha feliratozógépet szeretnél vásárolni, az első lépés az, hogy határozd meg, milyen célra szeretnéd használni, és mennyit tudsz rá szánni anyagilag. Fontos, hogy pontosan tudjuk, hogy az otthoni használat mellett az irodában vagy a termékeink címkézésénél is szükségünk lehet rá.

A piacon számos feliratozógép áll rendelkezésre, és az áruk is széles skálán mozog. A kis, kézi gépek akár már pár ezer forintért is beszerezhetőek, míg a nagyobb, ipari feliratozógépek akár több millió forintba is kerülhetnek.

Azonban fontos megérteni, hogy az ár nem mindig jelent minőséget. Lehet, hogy a kis, olcsó gépek elsőre vonzóak, de hosszú távon lehetnek kevésbé költséghatékonyak, mert nem felelnek meg a használatra. Ezért célszerű előre felmérni a munka jellegét, és ennek megfelelően kiválasztani a megfelelő gépet. Egy rosszul megválasztott feliratozógép csak időt, energiát és pénzt pazarolhat, így érdemes a beszerzést gondosan megtervezni.

A méret a lényeg!

Így tehát a feliratozandó tárgyak méretéhez és a címke méretéhez igazodva érdemes a megfelelő méretű feliratozógépet kiválasztani. A kisebb gépek általában kisebb címkéket nyomtatnak, míg a nagyobb gépek nagyobb címkéket képesek előállítani. Ezen kívül érdemes figyelembe venni a címke szélességét is, hogy a felirat kényelmesen elférjen rajta, és jól olvasható legyen. Az is fontos szempont lehet, hogy milyen anyagból készül a címke, és hogy mennyire tartós. Például ha kinti használatra szánjuk a feliratozást, akkor olyan címkét érdemes választani, amely ellenáll az időjárási viszonyoknak, nedvességnek és UV-sugárzásnak.

 

Tehát a feliratozógépek között számos különböző típus és modell található, amelyek eltérő tulajdonságokkal és képességekkel rendelkeznek. A méret és a címke típusa mellett fontos szempont lehet az is, hogy milyen gyakran használod majd a gépet, illetve hogy mennyi időt szánsz a feliratozásra. Ha például nagy mennyiségű címkét kell nyomtatnod, akkor érdemes olyan gépet választanod, amely képes gyors és hatékony munkavégzésre. Ha viszont csak alkalmanként kell felcímkézned valamit, akkor egy kisebb, egyszerűbb gép is megfelelhet az igényeidnek. A tekercs működése szintén fontos szempont lehet, hiszen az is befolyásolhatja a gép árát és a címkék minőségét. Végül, de nem utolsósorban az ár is döntő tényező lehet a vásárlás során, ezért érdemes körültekintően megvizsgálni a különböző árkategóriákban elérhető lehetőségeket.

Az energiatakarékosság fontos tényező lehet a feliratozógép választásánál. Ha szeretnél spórolni az áramfogyasztáson, akkor érdemes olyan gépet választani, ami energiatakarékos üzemmóddal rendelkezik, vagy akár automatikus kikapcsolással, ha hosszabb ideig nem használod. Ezen kívül érdemes odafigyelni azokra a funkciókra is, amelyek segítségével gyorsan és hatékonyan lehet dolgozni, hiszen így időt és energiát is spórolhatsz. Amennyiben úgy gondolod, hogy rád férne a dolgaid feliratozása, nézz szét az irodaplus.hu kínálatában és válogass a különböző feliratozógépek és közül.

Array