Így keress képeket az interneten

Google képkereső használata

Egy kép többet mond ezer szónál! Tudtad hogy az interneten nem csak szöveget, hanem képeket is lehet keresni a Google képkeresőnek köszönhetően? Képkereséssel sokszor könnyebben találhatjuk meg amit keresünk, például ha receptet keresek, mindig kép keresést csinálok, az adott étel képeire keresek, és a legjobban kinéző étel receptjére kattintok. Ismerkedj meg a képalapú kereséssel, és használd hatékonyabban az internetet! A cikk végén videóban is megmutatok mindent lépésről

Képalapú keresés

A Google böngésző tetején kattints a “Képek” feliratra, és így a böngésző átvált képkeresésre.

google kép keresés

Vagy menj a  https://images.google.com oldalra.

Itt hasonlóan a szöveges keresésekhez írd be, hogy milyen témájú képeket keresel, majd nyomd meg az entert és már kész is, a Google kilistázza az adott témájú képeket.

Google speciális képkeresés

Ha egyéb szempontokat is meg szeretnél adni a kép keresésnél, például kizáró kulcsszavakat, kép méret, szín vagy file formátum, akkor a Google részletes képkeresőjét használd.

Ehhez menj erre az oldalra https://www.google.com/advanced_image_search, és add meg a keresési feltételeket, majd nyomj az oldal alján lévő “Speciális keresés” gombra.

Google speciális képkeresés

 

Google fordított képkereső – Google keresés kép alapján

A fordított képkeresés azt jelenti, hogy van egy képed, és azt akarod megkeresni hogy ez a kép milyen weboldalakon szerepel az interneten, illetve az ehhez a képhez hasonló képeket tudsz keresni.

A Google fordított képkeresőt több féle képpen tudod használni.

1.Egér jobb gomb használatával

Chrome és Firefox böngésző esetében roppant egyszerű a Google keresés kép alapján Csak vidd a kurzort a kép felé, és kattints rá az egér jobb gombjával. Ekkor megnyílik egy menü, és itt válaszd ki a “Képkeresés ezzel Google” menüpontot.

Google fordított képkereső

2. Fordított kép keresés url alapján

  • Menj az images.google.com oldalra.
  • Kattints a fényképező ikonra.
  • Másold be a kép linkjét, url-jét és máris indul a keresés.

kép keresés url alapján

Ha a kép, ami alapján keresni szeretnél nem egy honlapon van, hanem a gépedre lementve, válaszd a “Kép feltöltése” menüpontot és ide töltsd fel a képet a gépedről.

 

Mire jó a Google fordított képkereső?

Ezzel a módszerrel ellenőrizni tudod, hogy a saját képedet használja-e más esetleg jogtalanul a weboldalán. Ha igen, fel tudod venni az illetővel a kapcsolatot és kérheted a kép eltávolítását.

Ha meg szeretnél vásárolni egy terméket, aminek megvan a képe, a képkeresőnek köszönhetően megtalálhatod azokat a webáruházakat, ahol árulják.

A fordított képkeresőt arra is használhatod, ha egy adott képhez hasonló képet szeretnél találni, vagy az adott képet másik méretben.

 

Hogyan műkődik a képkeresés a gyakorlatban? Az alábbi videón megnézheted!

/Ugye milyen jól néznek ki ezek a Bécsi túrós palacsinta képek? :-)/

Array