Hogy válaszd ki a megfelelő ablakos céget?

ablak beépítés

Használt lakásba költözöl egy panel- vagy bérházban? Vagy talán vásároltál egy régi házat, ami általános felújításra vár? Mindkét esetben szükséged lehet az ablakok cseréjére. Gondolkodtál már azon, hogy milyen ablakokat vásárolj? Milyen ablakrendszerek kaphatók a piacon? Fa vagy műanyag (PVC) ablakokat válassz? Melyik ablakgyártó céget érdemes választani? Több kérdéssel is érdemes foglalkozni, mi is igyekszünk javaslatot tenni arra, hogy mit érdemes figyelembe venni az ablakok kiválasztásakor.

Hogyan válasszunk ablakot?

Egy ablakcsere folyamatában a megfelelő ablakok kiválasztásához meg kell válaszolnod azt a lényeges kérdést, hogy milyen költségvetéssel rendelkezel. A fa ablakok lényegesen többe kerülnek, mint a PVC ablakok. Ha szűkös a büdzséd vagy sok a cserére szoruló ablak, akkor érdemes megfontolni a műanyag ablakok választását. Ha nagyobb a költségvetés és szívügyed a környezetvédelem, akkor voksolj a fa nyílászárókra. A műanyag és fa ablakok előnyeiről és hátrányairól is mesélünk.

Műanyag vagy fa ablakok?

A műanyag ablakok tagadhatatlan előnye az ára. A PVC ablakokat nagyobb nedvesség- és vízállóság jellemzi, valamint a profilok kamrás szerkezetének köszönhetően könnyebbek is. A műanyag ablakok nem igényelnek ciklikus karbantartást, de nem javíthatók vagy festhetők, ha felületi sérülést szenvednek. A fa ablakok szilárdabbak és kevésbé hajlamosak a deformációra. Környezetbarátabbnak is tartják őket, mivel természetes alapanyagokból készülnek. A fa ablakok keretei könnyebben javíthatók, színük is változtatható, azonban rendszeres karbantartást igényelnek.

Ablakgyártó cégek – melyik céget válasszuk?

A magyar piacon rengeteg ablakgyártó található fa és műanyag ablakok szortimentjével. A legjobb megoldás az lesz, ha megismerkedünk a gyártók kínálatával, és kiválasztjuk az ablakokat mind az anyag, mind az ablak felépítése szempontjából. Ne feledkezzünk meg azonban az ablak beépítés tematikájáról sem! A legjobb, ha az a cég szervezi meg a beépítést, amelytől az ablakokat megrendeljük. Ne feledjük, hogy a helyes összeszerelés a siker 50 százaléka – vagyis ez a metódus felesben illetékes abban, hogy az új ablakok valóban megfelelőek lesznek-e. A beszállító kiválasztása előtt jó összehasonlítani a kínált ablakok árait, paramétereit, és megbizonyosodni arról, hogy milyen garanciára számíthatunk. Emellett érdemes a gyártóval kapcsolatos tapasztalatokat és véleményeket is ellenőrizni a világhálón.

Array